Romero house / at103

first_img Romero house / at103 CopyAbout this officeat103OfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSantiago de QuerétaroWoodHousesMexicoPublished on January 20, 2009Cite: “Romero house / at103” 20 Jan 2009. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Classic™ SeriesVinyl Walls3MArchitectural Finishes DI-NOC in Ned Ludd Public HouseShower ColumnshansgroheOverhead ShowersWindowsKalwall®Kalwall® in Featherstone High SchoolLightsLouis PoulsenLamps – LP Slim BoxSealantsEffisusBi-adhesive Tape – 2BondDSConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsPlantersJakobGreen Walls – GreenKitUrban ApplicationsPunto DesignPunto Benches and Litter Bins in Public Space ImprovementsPaintKEIMMineral Paint for Concrete – KEIM Concretal®-WArmchairs / Couches / Futons / PoufsFreifrauArmchair High – MarlaAcousticBASWA acousticThermal-Acoustic System – BASWA CoreMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Houses Area:  400 m² Year Completion year of this architecture project Architects: at103 Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/11700/romero-house-at103 Clipboard ArchDaily Mexico Year:  “COPY”center_img Text description provided by the architects. The proposal responds to an specific program for a 4 members family.Save this picture!The design is developed out of an existing foundation, from which it was necessary to define clarity on the volumes that constitute the house, considering the use of materials and the program that each box contains.Save this picture!The stone box is the hermetic one; it contains the principal bathroom and services areas such as: storage, maid’s room and garage. The wooden box contains all public areas living room, dining room, studio, bar, kitchen, tv room, visits and kids rooms. Save this picture!Access is through the void generated in between this 2, connecting directly to the living room, a double height space where the main stairs and the linking bridge between the boxes are located.Save this picture!A metallic structure was proposed for the need of fast construction and lightness over the existing foundation, prefabricated materials were used and based on its modulation they were perforated to generate the visual relation in-between interior and exterior.Save this picture!Project gallerySee allShow lessArchipelago House / Tham & Videgård ArkitekterSelected ProjectsORDOS 100 #11: NL ArchitectsArticles Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/11700/romero-house-at103 Clipboard Save this picture!+ 25 Share Projects 2006 “COPY” CopyHouses•Santiago de Querétaro, Mexico Romero house / at103Save this projectSaveRomero house / at103last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *