Villa Moerkensheide / Dieter De Vos Architecten

first_imgManufacturers: Focus, SIMES, Wittmunder Klinker Neuschoo Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Projects 2013 Year:  Villa Moerkensheide / Dieter De Vos ArchitectenSave this projectSaveVilla Moerkensheide / Dieter De Vos Architecten Belgium Villa Moerkensheide / Dieter De Vos Architecten ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/542815/villa-moerkensheide-dieter-de-vos-architecten Clipboard Products used in this ProjectHeatingFocusFireplaces – GyrofocusSave this picture!© Filip DujardinText description provided by the architects. The house is centrally positioned on the building plot at the edge of a residential neighbourhood and opposite a small forest. An explicit orientation to the sun shapes the tripartite composition of the house. Three gardens formally complement the composition, each garden intended for a specific time of day: morning, afternoon, evening. Save this picture!© Filip DujardinA symmetric spatial configuration of three cubes around an equilateral triangle, together with an asymmetric articulation at the carport, defines the building geometry. The volume is developed architectonically through a concrete and blockwork loadbearing structure, brickwork of hand-selected peat-fired bricks in Flemish bond and hardwood carpentry with prominent arched windows on the ground floor and rectangular windows on the upper floor. Save this picture!© Filip DujardinThe living area with open floor plan clearly shows the building geometry. The three large arched windows on the ground floor bring daylight generously into the space and at the same time create a close relationship between the interior and the three gardens. The three blind end walls within the open space contain integrated cabinets that allow the eating area, seating area and work area to find their appropriate place. Warm, natural materials and colours enliven the living area: wooden wall paneling throughout the space, a light-pink-and-sand-coloured terrazzo floor with an integrated kitchen worktop. Save this picture!© Filip DujardinA self-supporting spiral staircase leads to the upper floor. Three freestanding cabinets separate three rooms from the hallway. These cabinets contain storage space as well as technical equipment and sanitary cells. The rooms can be closed off from the hallway through invisibly detailed doors in the cabinets. On the upper floor, daylight is provided through perforations situated only on the end walls and in the flat roof. The uninterrupted perimeter wall is executed in ivory painted blockwork in contrast to the smooth lacquered cabinets. Save this picture!Ground Floor PlanProject gallerySee allShow lessFoster + Romero Alliance Wins Competition to Design the Mexico City Airport ExpansionArchitecture NewsUNIQLO Le Marais / WonderwallSelected Projects Share Photographs:  Filip Dujardin Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” Area:  306 m² Year Completion year of this architecture project Photographs CopyAbout this officeDieter De Vos ArchitectenOfficeFollowProductsWoodGlassBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesDe PinteBelgiumPublished on September 02, 2014Cite: “Villa Moerkensheide / Dieter De Vos Architecten” 02 Sep 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemPlasticsMitrexSolar SidingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BronzeArmchairsAndreu WorldGrand Raglan – Lounge ChairSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesPlantingSikaGreen RoofsStonesCosentinoSilestone Surfaces – Ethereal CollectionMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 8″Panels / Prefabricated AssembliesFranken-SchotterFacade Panels – Dietfurt LimestoneWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusWoodGustafsWood Cladding in St. Erik Eye HospitalLightsKKDCLighting – Groove FLEXMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Houses Save this picture!© Filip Dujardin+ 19 Share ArchDaily “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/542815/villa-moerkensheide-dieter-de-vos-architecten Clipboard CopyHouses•De Pinte, Belgium Architects: Dieter De Vos Architecten Area Area of this architecture projectlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *