Vermani House / Eleena Jamil Architect

first_img “COPY” Vermani House / Eleena Jamil Architect Houses Malaysia Save this picture!© Marc Tey+ 18 Share Projects Vermani House / Eleena Jamil ArchitectSave this projectSaveVermani House / Eleena Jamil Architect CopyAbout this officeEleena Jamil ArchitectOfficeFollowProductsConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationKuala LumpurHousesRefurbishmentRenovationMalaysiaPublished on October 07, 2014Cite: “Vermani House / Eleena Jamil Architect” 07 Oct 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemPlasticsMitrexSolar SidingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BronzeArmchairsAndreu WorldGrand Raglan – Lounge ChairSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesPlantingSikaGreen RoofsStonesCosentinoSilestone Surfaces – Ethereal CollectionMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 8″Panels / Prefabricated AssembliesFranken-SchotterFacade Panels – Dietfurt LimestoneWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusWoodGustafsWood Cladding in St. Erik Eye HospitalLightsKKDCLighting – Groove FLEXMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream CopyHouses, Renovation•Kuala Lumpur, Malaysiacenter_img Area:  320 m² Area:  320 m² Photographs “COPY” photographs:  Marc TeyPhotographs:  Marc TeySave this picture!© Marc TeyText description provided by the architects. This is a remodelling exercise of an existing house to turn it into a family home for a couple and their young daughter. The existing has been stripped bare leaving only its reinforced concrete structure onto which walls and roof were added. A new pavilion is added to the rear to accommodate the private quarters such as bedrooms, study and gym and it is separated from the main house by a circular courtyard.Save this picture!© Marc TeyThe house turns its back to the street with minimal openings on the front façade, effectively providing its occupants maximum privacy Conversely, it opens up fully onto the outdoor terraces around the rear courtyard. The courtyard is very much the heart of the house where it bustles with daily activities.Save this picture!© Marc TeyHere in the courtyard, a simple straight flight of concrete stair brings one up to the upper level terrace, which is a bright airy space that links the 2 parts of the house on the first floor. A metal slide in the living area of the main house offers a playful way of moving down to the ground floor.Save this picture!© Marc TeyFrom the outset, the owners agreed to the idea that the house will be rough, to feel real, inside and outside – and to do away with ‘cosmetics’ of paint and plaster. Brutalism and its aesthetics were discussed, where exposed structure and services can be an interesting background for everyday life. As such, the house displays its raw construction and tectonic quality, thus effectively giving it special poetic dimension.Save this picture!AxonometricThe house is concrete throughout except the brick wall which also forms the party wall with its adjacent neighbour. Handling of natural light is carefully considered in this house, with selective openings on walls and roof bringing in a combination of diffused light and rays of sunshine depending on the time of day.Save this picture!© Marc TeyProject gallerySee allShow lessNew Fordham Law School / Pei Cobb FreedSelected ProjectsAD Interviews: Viktor Várkonyiv / GraphisoftInterviews Share ArchDaily Architects: Eleena Jamil Architect Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/553491/vermani-house-eleena-jamil-architect Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/553491/vermani-house-eleena-jamil-architect Clipboardlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *