Tropical Cave House / H&P Architects

first_img Year:  ArchDaily Houses “COPY” Tropical Cave House / H&P ArchitectsSave this projectSaveTropical Cave House / H&P ArchitectsSave this picture!© Tien Thành Nguyễn+ 43Curated by Paula Pintos Share Projects “COPY” Tropical Cave House / H&P Architects Vietnam Architects: H&P Architects Area Area of this architecture project CopyAbout this officeH&P ArchitectsOfficeFollowProductsWoodBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesIcebergOn FacebookBắc NinhVietnamPublished on November 03, 2020Cite: “Tropical Cave House / H&P Architects” 03 Nov 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?热带穴屋,‘会呼吸’的立面 / H&P Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/930653/tropical-cave-house-h-and-p-architects Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/930653/tropical-cave-house-h-and-p-architects Clipboard Manufacturers: AutoDesk, Viglacera, Dap CauDesign Team:Doan Thanh Ha, Tran Ngoc Phuong, Nguyen Hai Hue, Trinh Thi Thanh Huyen, Nguyen Duc Anh, Ho Manh Cuong, Nguyen Van Thinh, Nguyen Thi Ngoc MaiClients:Nguyen Van NamCity:Bắc NinhCountry:VietnamMore SpecsLess SpecsText description provided by the architects. Located in the center of BacNinh city, the house can accommodate an extended family of 4 generations. Its design is inspired by light and space effects, which resembles the “cave” style in a humid subtropical climate to bring about positive and vivid experiences to users’ senses: low (at the entrance), wide and high (inside), narrow (nooks and crannies), open outwardly (door system); even light distribution (outside), gradual darkening (inward), streams of light (from above), alternating vegetation, etc.Save this picture!© Tien Thành NguyễnRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsWindowsVEKAWindows – SOFTLINE 82 ADWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40WoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsSave this picture!First Floor PlanSave this picture!© Tien Thành NguyễnNamed Tropical Cave, the project employs void space as a catalyst to create the structure of the house with multiple layers of walls for shielding and connecting spaces for wind catch. The house levels for specific purposes are randomly connected at different staircase positions so as to create and maintain a “fresh journey of experience” with interesting views and non-repeatable images. A multi-dimensional transition space is also made from being shared to semi-private to private, alternated by vegetation (plants, vegetables).Save this picture!© Tien Thành NguyễnThe front facade has two large door systems (each with 10 doors of 6.6m high) and can be opened and closed (breathing) by hand easily via a steering wheel and power-assisted steering. Skylight, door system and vegetation help regulate microclimate (sunny, rainy, windy, smoggy, noisy), thus giving users a customized view and blurring the boundaries between inside and outside, architecture and landscape.Save this picture!© Tien Thành NguyễnIn the ongoing unplanned urbanization, urban houses are gradually suffocating, isolating, and cutting off themselves from friendly relationships with the surrounding environment, making users insecure even when they are in their own accommodations. Tropical Cave is introduced as a solution to help awaken to the facing problem, thereby creating a haven for homeowners to again stay in a safe place and take the same breath with the contemporary house, from the perspective of living harmoniously with the environment.Save this picture!© Tien Thành NguyễnSave this picture!SectionSave this picture!© Tien Thành NguyễnProject gallerySee allShow lessTogether Apart Installations / Behin HaSelected ProjectsSestet Apartment Building / Hugo Kohno Architect AssociatesSelected Projects Share Area:  160 m² Year Completion year of this architecture project Photographs 2019 Photographs:  Tien Thành Nguyễn Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyHouses•Bắc Ninh, Vietnamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *